ADIYAMAN / BESNİ - Zübeyde Hanım Anaokulu

OKULUMUZ 5/B SINIFINDAN ARTIK MATERYAL ÇALIŞMASI

Ahmed Yüksel Özemre'yi  5/B Sınıfından  Elif Naz Yıldız canlandırdı.

Ahmed Yüksel Özemre (3 Nisan 1935 (nüfus kayıtlarında 25 Mayıs 1935); Üsküdarİstanbul - 25 Haziran 2008), ilk Türk atom mühendisi ve yazar.

Haziran 1954'te Galatasaray Lisesi Fen Şubesini, Şubat 1957'de İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Matematik-Fizik Dalını lisans derecesinde bitirmiştir. 30 Temmuz 1958'de SaclayFransa'da bulunan Fransa Nükleer Bilimler Ve Teknoloji Millî Enstitüsü (Institut National des Sciences et Techniques Nucléaires) Atom Mühendisliği (Génie Atomique)'nden mastır almıştır. 3 Eylül 1973'te teorik fizik dalında kürsü profesörü olmuştur.

İbni Sina'yı  5/B Sınıfından Ahmet BAYBAYLAR canlandırdı.

İbn Sînâ veya Ebu Ali Sînâ ( 980 – Haziran 1037), İslam'ın Altın Çağı döneminin en önemli doktorlarındanastronomlarından,  düşünürlerinden, yazarlarından[7] ve bilginlerinden biri olarak kabul edilen Fars polimat ve "polimerik erken tıbbın babası" olarak bilinen tabiptir.

Nis

23 Nisan Ulusan Egemenlik ve Çocuk Bayramı Haftası Etkinlikleri Kapsamında Haftanın Son Günü Öğrencilerimzle Kahvaltıda Buluştuk. Keyifli ve Eğlenceli Bir kahvaltı oldu.

Nis

23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı Okulumuzda Yoğun Bir katılımla ve coşkuyla kutlandı.

Nis

İbnül Heysem'i 5/B Sınıfından  Aişe Rana YILDIRIM canlandırdı.

İbn-i Heysem, Ḥasan Ibn el-Heysem,  matematikçi, astronom, ve İslam'ın Altın Çağının önemli fizikçilerinden biriydi. "Modern optiğin babası" olarak da anılır.

Nis

BENAP PROJESİ NİSAN AYI:SEVGİ SAYGI / TURİZM HAFTASI:TURİSTLERİ SEVELİM,SAYGILI OLALIM

4/A Sınıfında Öğretmen Gülistan Söyiler BAYRAM tarafından yapılan etkinlik öğrencilerimiz için faydalı oldu.

Nis

Yüz Yüze 100 Çocuk Oyunu Etkinliklerimiz Kapsamında Mendil Kapmaca ve Kurt Baba Oyunu oynadık. Öğrencilerimiz Gönüllerince Eğlendiler.

Öğrencilerimiz 23 Nisan Çocuk Bayramı Öncesi Gönüllerice Eğlendiler

Nis

Öğrencilerimiz Ziyaretimize Geldiler. Bizler de Bayram tatili öncesi son gün öğrencilerimizle bayramlaştık.

Nis

Matrakçı Nasuh'u 5/B Sınıfından  Esin Neva ASLAN canlandırdı.

Ben Matrakçı Nasuh Esin Neva Arslan. minyatürcü  ve hattatım. Matrak adlı oyunu buldum. Bu  nedenle kimi kaynaklarda   “ Matrakçı”  kimi kaynaklarda “Silahşör” adıyla anılıyorum. Özellikle geometri  ve aritmetik alanlarında önemli bir bilim adamıyım. Uzunluk ölçülerini  gösteren cetveller hazırladım.T arihe damga vuran bir çok minyatür hazırladım.

Nis

AKŞEMSEDDİN'i 5/B Sınıfından  Elif Naz KARAKUŞ canlandırdı.

Ben AKŞEMSEDDİN ELİF NAZ KARAKUŞ.

Osmanlı padişahı Fatih Sultan Mehmetin  hocasıyım. Migroskop henüz icat edilmemişken tarihte mikroptan ilk bahseden kişiyim. İstanbulun fethinde  Fatih Sultan Mehmet’e yol gösterdim.

Nis

Bayramlarda; akrabaların ziyaret edildiği, büyüklerin ellerinin öpüldüğü, hediyeleşmeler ve yardımlaşmaların olduğu, temiz ve yeni kıyafetler giyildiği sabah hep birlikte kahvaltıların yapıldığı ve aile bireylerinin birbirleriyle bayramlaştığı anlatıldı..

Nis

BENAP projesi Kapsamında Piknik Etkinliği yaptık. Güzel ,güneşli havanın tadı çıkarmak için kahvaltımızı dışarıda yaptık. Bu minik pikniğin oyun oynayarak şenlendirdik.